fbpx
37   81
98   172
133   246
113   242
86   289

Urban Alchemy OPUS MAGNUM Cleansing Line

Urban Alchemy OPUS MAGNUM Cleansing Line

Zodra de lente begint komt er in bijna ieder huishouden wel een voorjaarsschoonmaak voor. Ik heb het in dit artikel toch over een hele andere voorjaarsschoonmaak, namelijk die voor je haar. Bestaat dit? Jawel! Ik vertel je er meer over in deze zeer uitgebreide review van de Urban Alchemy OPUS MAGNUM Cleansing Line.

Urban Alchemy OPUS MAGNUM Cleansing Line Urban Alchemy OPUS MAGNUM Cleansing Line

Urban Alchemy OPUS MAGNUM Cleansing Line

Voor mij is Urban Alchemy een compleet nieuw merk. Ik had er zelfs nog nooit van gehoord en dat wilt wat zeggen! Het is van oorsprong een Duits merk dat compleet vegan is en een diepe reiniging en verzorging biedt voor het haar.

Letterlijk betekent Urban Alchemy ‘het grote werk’. Het merk is in 2017 opgericht (geen wonder dus dat ik het nog niet kende) en is ontstaan met de gedachte om iets sensationeels te creëren dat het dagelijkse leven van kappers verrijkt en eenvoudiger maakt. De Opus Magnum Cleansing lijn bestaat uit in totaal 3 producten en ik laat je er de Salt Scrub Cleanse en de Hydratating & Soothing Conditioner van zien.

Urban Alchemy OPUS MAGNUM Cleansing Line

intens schoon en gereinigd haar 

Hoe mooi is de verpakking? Ik ben er eerlijk gezegd echt weg van. Allereerst complimenten voor het gebruik maken van tubes. Ik vind dit echt ideaal onder de douche. Daarnaast vind ik de vormgeving en het gebruik van kleuren gewoon heel mooi gedaan. Staat toch super mooi in je badkamer?

Urban Alchemy OPUS MAGNUM Cleansing Line

Salt Scrub Cleanse

Vraagtekens, vraagtekens en nog meer vraagtekens. Een Salt Scrub? Voor je haar? Huh! Hier heb ik eerlijk gezegd echt nog nooit van gehoord. Ik moest dan de gebruiksaanwijzing ook even extra goed doorlezen om precies te begrijpen wat er nu met dit product bedoeld en beloofd wordt.

De zoute scrubshampoo verwijdert dode huidcellen en overbodig talg van de hoofdhuid, en voorkomt ondervoeding van de haarwortels. Daarnaast verlicht het jeuk (veroorzaakt door verven) en verwijdert het de chemische restanten van de hoofdhuid.

Gebruik: Breng een notendop van deze Salt Scrub Cleanse aan op vochting, ongewassen haar. Breng het aan over het gehele haar en masseer het zachtjes in. Spoel de scrubshampoo vervolgens grondig uit en gebruik een conditioner om de punten te voeden.

Grappig om eens een Salt Scrub in mijn haren te smeren. Dit is de eerste keer dus ergens wist ik totaal niet wat ik moest verwachten. Je voelt de scrubdeeltjes duidelijk in je haar zitten maar gelukkig schuimt de shampoo wel flink. Iets wat ik misschien niet helemaal had verwacht maar wat me wel aangenaam verrast. Na gebruik voelt mijn haar wel ontzettend schoon, niet heel zacht en dus ook totaal niet vet.

Urban Alchemy OPUS MAGNUM Cleansing Line

Hydratating & Soothing Conditioner

Deze conditioner riep gelukkig iets minder vraagtekens op. Dit is een aanvullende voeding op de Salt Scrub, al kan hij natuurlijk ook prima worden gebruikt in combinatie met een shampoo van een ander merk.

De unieke formule van vitamine B5 en panthenol hydrateert het haar optimaal en zorgt voor zacht haar. De OPUS MAGNUM Hydrating & Soothing conditioner is een perfecte dagelijkse aanvulling bij de wekelijkse behandeling met de OPUS MAGNUM Salt Scrub Cleanse.

Bij een conditioner verwacht je natuurlijk een crème-achtige structuur maar deze is wel opvallend vol en dik. Je hebt dan ook echt maar een klein beetje nodig om je haarpunten van deze conditioner te voorzien. Je laat hem eventjes inwerken en vervolgens spoel je deze conditioner grondig uit. Het resultaat is direct voelbaar. Mijn haar is eigenlijk meteen lekker zacht en een borstel hoeft er eigenlijk niet eens aan te pas te komen. Heerlijk!

Urban Alchemy OPUS MAGNUM Cleansing Line Urban Alchemy OPUS MAGNUM Cleansing Line

Conclusie

Super leuk om eens iets te proberen van een (voor mij) geheel onbekend en gloednieuw merk. Je hebt het misschien al wel gelezen, maar ik ben absoluut positief over deze Urban Alchemy OPUS MAGNUM Cleansing Line. Zowel de shampoo als de conditioner verzorgen mijn haren goed, al heb ik wel echt het idee dat de Salt Scrub mijn haar echt goed doet. Het wordt veel minder snel vet en ik merk dat mijn haar beter valt en meer volume heeft, helemaal top dus!

 • Salt Scrub Cleanse € 19,95
 • Hydrating & Soothing Conditioner € 19,95

Zou jij dit product zelf eens willen proberen?  

IMG_2672[1]
Volg je mij al op Instagram Bloglovin’?

Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen.

Delen:

11 Reacties

 1. 24 mei 2018 / 20:16

  Die scrub, geweldig! Die wil ik zeker eens gaan proberen

 2. 24 mei 2018 / 11:39

  Wat grappig een scrub voor je haar. Ik vind de verpakkingen wel erg mooi, ken het merk ook niet trouwens.

 3. 24 mei 2018 / 11:17

  Je hebt mij enthausiast gemaakt, zeker omdat het vegan is en ik dol ben op zeezout in mijn haarverzorging!

 4. 24 mei 2018 / 10:07

  Huh, die scrub lijkt me echt heel apart haha.. Conditioner lijkt me wel fijn!

 5. 23 mei 2018 / 12:51

  Erg mooie verpakkingen! De salt scrub voor het haar maakt me nieuwsgierig.

 6. 23 mei 2018 / 12:29

  Wat een mooie verpakking!! Hebben hebben hebben.
  Vind het wel een beetje aan de prijs. maar je hebt er, zo te lezen, niet heel veel van nodig.
  Ik heb nog nooit gehoord van salt scrub voor je haar. Heb toevallig wel een salt scrub voor mijn gezicht uitgeprobeerd en daar ben ik echt heel erg te spreken over.

 7. 23 mei 2018 / 11:56

  Oehh die scrubs zou ik wel willen proberen! 🙂 Klinkt erg goed.

 8. 23 mei 2018 / 10:55

  Ooooh, die haarscrub maakt me enorm nieuwsgierig! Ik wist niet eens dat het bestond, hihi. Maar eerlijk toegegeven, vind ik het best prijzig…

 9. 23 mei 2018 / 10:47

  Tubes dar hou ik inderdaad ook van, geen gesmeerd met staande flesjes. het ziet er heel fijn uit en je ebt alle goed omschreven, leuk!

 10. 23 mei 2018 / 10:39

  Deze heb ik idd voorbij zien komen op een andere blog. Bijzonder zo’n scrub voor je hoofdhuid. Nog nooit gedaan. Kan gunstig effect hebben op haargroei denk ik.

 11. 23 mei 2018 / 10:06

  Wat grappig zo’n haarscrub, haha! Klinkt wel heel fijn! 🙂