fbpx
123   261
134   239
131   270
129   314
155   348

Happy International Woman’s Day!

Donderdag 8 maart, een doodnormale dag, net als normaal. Maar toch valt er vandaag iets te vieren, het is namelijk International Woman’s Day. Wellicht heb je er nog nooit van gehoord dus is het extra goed om hier eens even bij stil te staan. Wat vieren we nu eigenlijk?

Happy International Woman’s Day!

De eerste staking georganiseerd door vrouwen was op (dûh) 8 maart, in 1908. In, jawel, New York. Nu ga ik je absoluut niet lastig vallen met een hele geschiedenisles. Dit was in ieder geval de eerste keer dat vrouwen publiekelijk voor zichzelf opkwamen en dat was absoluut niet de laatste keer.

In 2017 kwam de hele ophef rondom het woord genderneutraal maar dat is niet hetzelfde als gendergelijkheid. Wist je dat er in de Universele Verklaring voor de Rechten van de Mens is vastgesteld dat mannen en vrouwen dezelfde rechten hebben? Ervaar jij dit ook of heb je situaties meegemaakt waarin je je achtergesteld voelde ten opzichte van een man? Bijvoorbeeld in je werk? Het is aan de dagelijkse orde, dus zo gek zou dat niet zijn. Het blijft namelijk een feit dat meisjes/vrouwen in de praktijk nog altijd worden achtergesteld ten opzichte van jongetjes/mannen.

#wijzijngelijkwaardig

Het doel van deze ‘Internationale Vrouwendag’ is om aandacht te vragen voor diverse thema’s zoals bijvoorbeeld economische zelfstandigheid, huiselijk gewend, zorg en arbeid, discriminatie en racisme. Mijn advies is voornamelijk om deze dag te vieren en hoe je dat doet, dat moet je natuurlijk zelf weten. Er worden rondom deze dag genoeg evenementen georganiseerd. Denk hierbij aan inspirerende lezingen ,een leuke beautydag of een toffe voorstelling of workshop. Al kun je uiteraard ook gewoon lekker met een vriendin een filmpje kijken onder het genot van een rosétje!

Ik zou zeggen: Alle vrouwen verzamelen en vier deze dag! Lekker op je eigen manier 🙂 

Wist jij dat het vandaag International Woman’s Day is? 

IMG_2672[1]

Volg je mij al op Instagram Bloglovin’

1 Reactie

  1. 8 maart 2018 / 09:14

    Happy International Women’s Day! De gelijkwaardigheid van man en vrouw is een van de thema’s van de organisatie waarvoor ik werk, dus ik was natuurlijk op de hoogte. Ik heb er ook over geschreven op m’n blog. 🙂