fbpx
68   454
122   417
93   153
58   111
279   838

Precies een jaar later…

Precies een jaar later...

Vorig jaar, op 25 januari 2018 kwam het artikel: ‘Expeditie Samenwonen Deel 2‘ online. In deze periode hadden mijn vriend en ik net de sleutel van ons huis en was ik volop bezig met mijn scriptie. Het leek me leuk om eens precies een jaar later terug te blikken. Hoe is het met mij precies een jaar later?

Expeditie Samenwonen Deel 2

Expeditie Samenwonen Deel 2

25 januari 2017

Klussen – Klussen – Klussen 

Mijn vriend en ik kregen de sleutel van ons huis op 1 december 2016. Wij vielen allesbehalve op de inrichting maar eigenlijk vooral op de ruimte. Het huis bood ons precies wat wij zochten qua ruimtes. Denk hierbij aan een bijkeuken, een berging, een garage, een grote zolder met dakkapel, een prima tuin en een grote keuken. De inrichting daarentegen was totaal niet wat wij zochten dus het maandenlang klussen kon beginnen. Dit waren lange dagen! Iedere avond na het werk stonden wij te klussen en natuurlijk ieder weekend.

Aan de gang…

Rond 25 januari 2017 waren mijn vriend en schoonvader voornamelijk bezig met de badkamer. Nadat wij de sleutel kregen was de oude badkamer er gelukkig dezelfde dag al uit en kon het opbouwen beginnen. Er moesten leidingen verlegd worden, de vloer moest opnieuw worden geëgaliseerd en de muren gestuukt om een goede ondergrond voor de tegels te maken. In de kerstvakantie was verder het hele huis gestuukt dus rond deze tijd waren mijn vader en broer bezig met alles voorstrijken en schilderen. Ik was voornamelijk bezig met ‘operatie kozijnen’. De vorige eigenaar had deze donkergroen geverfd dus aan mij de taak om deze helemaal kaal te schuren en na een aantal lagen grondverf mooi wit af te lakken. Dit was me het klusje wel…

Expeditie Samenwonen Deel 9

Precies een jaar later

Gelukkig! 

Ons huis is inmiddels uiteraard helemaal af. Op 15 en 16 april hielden we twee housewarmings, één voor de vrienden en één voor de familie. De week die daarna kwam hebben we gebruikt om al onze spullen over te verhuizen en samen zijn we officieel op 22 april 2017 gaan samenwonen. We zijn nog steeds ontzettend blij met ons huis en voelen ons er gelukkig 100% thuis. Alles is precies geworden zoals wij voor ogen hadden en we hebben van geen enkele beslissing spijt. Het samenwonen bevalt ons super goed en ik kan oprecht zeggen dat ik super gelukkig ben.

Project tuin

Nu precies een jaar later is het tijd voor ‘Project tuin’. We hebben vorig jaar wel de schuttingen en het tuinhuis helemaal geschuurd, gebeitst en de hele tuin gehad met een hoge druk reiniger maar verder hebben we er niets aan gedaan. Ik moet dan ook eerlijk zeggen dat we er nog niet helemaal tevreden over zijn. We hopen in het voorjaar een puppy te mogen verwelkomen en mede daarom willen de tuin opknappen. Op dit moment ligt er een oude lap kunstgras in die niet echt mega mooi is. Nu vind ik zelf kunstgras juist wel heel erg fijn maar wat er nu in ligt is gewoon niet meer mooi. We gaan dus even op zoek moeten naar een mooie, nieuwe lap kunstgras en hebben ons ook laten vallen op Topkunstgras. Zeker weten dat het daarmee lukt om onze tuin een frisse look te geven. Verder wil ik het gewoon leuk opknappen en een beetje een ‘beach’ vibe geven met mooie bakken met planten etc. Vorig jaar hadden we hier na 5 à 6 maanden klussen echt geen zin meer in maar nu het voorjaar eraan zit te komen heb ik juist heel veel zin om de tuin lekker aan te gaan pakken!

Is jouw leven, precies een jaar later, erg veranderd? 

IMG_2672[1]

Volg je mij al op Instagram Bloglovin’?

Dit is een samenwerking.

Delen:

6 Reacties

 1. 26 januari 2018 / 11:14

  Leuk om te zien!

 2. 26 januari 2018 / 10:26

  Fijn om te lezen dat jullie zo gelukkig samenwonen. En wahhh, een puppy! Ik kijk nu al uit naar de foto’s! ♥ 😀

 3. 26 januari 2018 / 09:06

  Zo, wat een verschil zeg! Dat hebben jullie mooi gedaan. Goed resultaat!

 4. 25 januari 2018 / 15:31

  Wat fijn om te lezen! Veel plezier in je huisje!
  Liefs,
  Yara

 5. 25 januari 2018 / 14:35

  Ik vind het echt heel leuk om dit te lezen! Vind het zo knap dat jullie door een lelijke inrichting heen kunnen kijken en zijn gegaan voor de ruimtes. Volgens mij is het ook echt prachtig geworden! Ik hoop dat ik volgend jaar rond deze tijd ook kan posten dat we aan het klussen zijn in ons nieuwe huis, maar eerst nog even sparen!

 6. 25 januari 2018 / 13:06

  Wat leuk om te zien! En wat is samenwonen fijn, he? Ik heb er zelf ook geen moment spijt van gehad.
  Leuk ook dat je je huisje helemaal eigen gemaakt hebt!