fbpx
42   220
34   73
54   169
35   219
23   229

Clinique Take The Day Off Cleansing Balm

Clinique Take The Day Off Cleansing Balm
Een balsem om je make-up er af te halen? Je ziet het de laatste tijd steeds meer. Er zijn genoeg merken die het op de markt brengen en zo ook Clinique. Dit merk komt namelijk op de markt met de Clinique Take The Day Off Cleansing Balm. Ik heb er al heel veel goede verhalen over gehoord en was dus super benieuwd naar hoe ik het product zou ervaren. Ben jij benieuwd naar mijn mening over de Clinique Take The Day Off Cleansing Balm? Lees dan verder!

Clinique Take The Day Off Cleansing Balm

Clinique Take The Day Off Cleansing Balm

Deze Clinique Take The Day Off Cleansing Balm zit in een platte, ronde pot. Deze is paars met een zilveren deksel. Hij is gemaakt van plastic maar ziet er naar mening mooi en stevig uit. Ik ben persoonlijk met dit soort producten meer van een pompflacon maar met een balsem wordt dat nogal lastig. Om het hygiënisch te houden raad ik dan ook absoluut aan om het product uit de pot te halen met een schone spatel en niet met je vingers. Oh, en draai de pot na gebruik meteen dicht! Doe je dit niet dan wordt de houdbaarheid aangetast en daarnaast wordt de balsem gewoon snel vies. Niet helemaal de bedoeling toch?

Clinique Take The Day Off Cleansing Balm
De naam ‘Take The Day Off’ zegt het eigenlijk al, het is een product om je make-up van je gezicht af te halen. Clinique heeft in deze lijn diverse producten zoals de Take The Day Off Makeup Remover For Lids, Lashes & Lips (een twee-fasen make-upremover voor de ogen en lippen) en de Take The Day Off Cleansing Milk (een make-upremover voor het gezicht). De Clinique Take The Day Off Cleansing Balm combineert beide producten in een harde balsem (voor zowel je gezichtsmake-up als je oogmake-up). Klinkt tot dusver ideaal!

Clinique Take The Day Off Cleansing Balm
Ingrediëntenlijst: Ethylhexyl Palmitate, Carthamus Tinctorius (Safflower) Seed Oil, Caprylic/Capric Triglyceride, Sorbeth-30 Tetraoleate, Polyethylene, PEG-5 Glyceryl Triisostearate, Water, Tocopherol, Phenoxyethanol. (Het product is op basis van emolients en plantolie, kortom: een simpele ingrediëntenlijst zonder parfum, jeej!!) 

Clinique Take The Day Off Cleansing Balm
Clinique zegt: “Deze crème heeft een unieke textuur en verandert in een satijnzachte reinigingsolie zodra hij in de huid wordt gemasseerd. Op die manier worden alle onzuiverheden, de meest hardnekkige make-up en restanten van zonnebrandcrème effectief verwijderd. De huid voelt na gebruik ongelooflijk zacht, fris en comfortabel aan. Take the Day Off Cleansing Balm is geschikt voor alle huidtypen en zorgt voor grondige reiniging van gezicht en ogen, zonder de vochtbarrière van de huid te schaden.”

Clinique Take The Day Off Cleansing Balm

Hoe gebruik je de Clinique Take The Day Off Cleansing Balm?

De balsem zelf is vrij hard. Het is een beetje te vergelijken met de substantie van kokosolie. Zodra de balsem in aanraking komt met de warmte van je hand smelt het ietwat waardoor je het eigenlijk vrijwel direct kunt gebruiken. Met mijn vingertoppen verdeel ik de balsem over mijn gehele gezicht en masseer dit heel goed in. Nadat ik mijn gezicht goed heb gedaan focus ik mij op mijn ogen, wimpers en wenkbrauwen. Als alles goed is ingemasseerd verwijder ik de balsem van mijn gezicht met lauwwarm water. Dit moet je wel een paar keer goed doen om ervoor te zorgen dat echt alle balsem van je gezicht is verdwenen. Vervolgens vind ik het persoonlijk prettig om nog een watje met cleanser/tonic over mijn gezicht te halen maar in principe is dit niet nodig.

Clinique Take The Day Off Cleansing Balm

Conclusie

Het is echt een hele milde, zachte balsem. Dit is eigenlijk al meteen af te lezen aan de simpele en korte ingrediëntenlijst. Er zitten totaal geen agressieve ingrediënten in en dat maakt deze balsem geschikt voor ieder huidtype. Ik gebruik het product nu al een tijdje en ik kan echt oprecht en eerlijk zeggen dat ik het su-per fijn vind. Eerlijk gezegd wil ik eigenlijk niets anders meer. Mijn huid voelt na het gebruiken van de Clinique Take The Day Off Cleansing Balm compleet schoon en verzorgd aan. Het is gewoon echt een aanrader!

Deze Clinique Take The Day Off Cleansing Balm bevat 125 ml., kost € 32,- en is o.a. te koop in de webshop van Clinique

Heb jij de Clinique Take The Day Off Cleansing Balm in je bezit?
Zo nee, wat gebruik jij om je make-up te verwijderen? 

IMG_2672[1]

Volg je mij al op Instagram Bloglovin’?

Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen.

Delen:

7 Reacties

 1. 21 februari 2017 / 21:20

  Ik denk dat dit echt een gevoel geeft van luxe tijdens het reinigen. Lijkt mij een heerlijk product. Wel eentje waar je even de tijd voor moet nemen denk ik, maar op zijn tijd heb ik dat er best voor over 😉

 2. 20 februari 2017 / 16:44

  Dit klinkt erg fijn, lijkt me wel even wennen om ineens te reinigen met een balsem. xx

 3. 20 februari 2017 / 12:25

  Ik zag m laatst ook voorbij komen bij een Amerikaanse blogger en hij lijkt me heel fijn! Fijne review xxx

 4. 20 februari 2017 / 10:24

  Leuke review! Ik ben niet zo’n fan van deze balsem omdat ik naspoelen met water niet fijn vind, ik ben echt een ‘product op watjes’ persoon 🙂

  Ilona
  http://www.artthisisart.com

 5. 20 februari 2017 / 08:53

  Ik denk dat het heel erg wennen is, dit product. Ik zou het wel eens willen uitproberen, ondanks dat ik niet zo hou van olie producten

 6. 20 februari 2017 / 07:58

  Hij klinkt echt ontzettend fijn, ben er heel benieuwd naar! Zodra mijn cleansers op zijn, ga ik deze aanschaffen!

 7. 20 februari 2017 / 06:25

  Ik heb dit product ook en vind hem super fijn in gebruik. Mijn huid wordt hier altijd zo zacht van.