fbpx
0   7
11   33
23   55
60   271
41   87

De juiste oogschaduw voor jouw ogen

De juiste oogschaduw voor jouw ogen
Een knallende make-up look en oogopslag, wie droomt er niet van? Gelukkig zijn er een hoop tips en trucs om dit te bereiken. Een veelgebruikte truc in de beauty-industrie is de kleurencirkel. Zowel in kleding als in make-up. Contrasterende kleuren hebben een versterkende werking op elkaar. Vermijd bij blauwe ogen dus een oogschaduw met een blauwtint, deze maken je ogen dof en hard van kleur. Als je daarentegen voor oranje of rood gaat, dan knallen je ogen als nooit tevoren. Afhankelijk van jouw oogkleur, is er dus altijd een oogschaduw die het beste bij je past.

In dit artikel onthul ik voor iedere kleur ogen de perfecte match. Maak de look af met een krachtige mascara of een set nepwimpers. Bereid je maar voor op een flinke dosis aandacht, want alle ogen zijn voortaan op jou gericht.

Blauwe ogen

Ik heb zelf blauwe ogen. Zijn jouw ogen ook prachtig baby- of oceaanblauw? Met make-up in aardetinten tover je ze om tot echte blikvangers. Vooral koper- en goudkleur zijn in jouw collectie onmisbaar.

Groene ogen

Groen als gras! Hebben jou ogen een frisse lentekleur? Deze kleur is zeldzaam en mag daardoor zeker in de spotlights worden gezet. Door het aanbrengen van paarse en bordeaux tinten geef je je ogen meer diepte. Voeg voor een extra feestelijk effect een denim blauwe eyeliner toe. Trek je oogschaduwkleur door in je outfit of de rest van je accessoires. Bijvoorbeeld met een Acer Liquid M330 hoesje, een sjaaltje, oorbellen of matchende MacBook hoes. Zo krijgt zelfs een doorsnee schooldag een fikse dosis glamour.

Bruine ogen

Bruin is de ultieme matchmaker. Bruine ogen passen namelijk bij vrijwel iedere kleur oogschaduw. Zilver en wit zijn voor jou altijd een succes. Ook kun je gaan voor een neutrale look en het accent leggen met een gekleurde eyeliner. Dit maakt je oogwit nog frisser en witter, waardoor je ogen als vanzelf een extra boost krijgen.

Grijze ogen

Volledig grijze ogen zijn erg zeldzaam. Meestal is er altijd wel een tintje groen of blauw te bespeuren. Weet jij onder welke categorie je valt? Dat is mooi, met de juiste kleur oogschaduw geef je een perfecte draai aan je look. Met warme kleuren make-up benadruk je de koele blauwtinten in je ogen. Met een koele kleur make-up, zoals zwart of antraciet, lijken je ogen meer groen van kleur.

De juiste oogschaduw voor jouw ogen

Bovengenoemde trucjes nodigen natuurlijk uit om eens flink te experimenteren met je oogmake-up. Haal op een regenachtige zondagmiddag je MacBook tevoorschijn, zet ‘m rechtop in z’n MacBook Air 11 inch hoes en oefen flink met filmpjes of tutorials op Youtube. Zo kun je eerst even rustig wennen aan het resultaat voordat je de deur uit gaat. Ben je toch nog wat onzeker over het resultaat en wil je het liefst non-stop je make-up checken? Zorg dan voor een Moto Z Play cover met spiegeltje erin, zodat je altijd (ongezien) je make-up even kunt bijwerken.

Welke trucjes pas jij toe voor een extra opvallende blik?

IMG_2672[1]

Volg je mij al op Instagram Bloglovin’?

Content van Smartphonehoesjes.nl

Delen:

7 Reacties

 1. 13 januari 2017 / 11:09

  De kleurencirkel is inderdaad super handig, al wijk ik er ook geregeld vanaf hihi 😉

 2. 12 januari 2017 / 20:00

  Lucky me met mijn bruine ogen :). Zelf ga ik vaak voor goudtinten. Ben niet echt van de felle kleurtjes.

 3. 12 januari 2017 / 19:53

  Ook al heb ik zo veel leuke make-uppalettes, toch gebruik ik uiteindelijk elke keer dezelfde kleuren hihi. Ik blijf vaak bij bruintinten en dan wit in de ooghoeken voor een open blik 🙂

 4. 12 januari 2017 / 13:38

  Dit is nog eens handig! Zeker voor wie nog zoekende is of net begint met het dragen van make-up. Als ik mij toen ik met make-up begon meer in had verdiept had het mij veel blunders bespaard haha. Ik weet nu dat ik het beste koele tinten kan dragen. En die zijn er gelukkig volop!

 5. 12 januari 2017 / 10:31

  Handige tips! Ik heb zelf ook blauwe ogen. (:
  Liefs,
  Yara

 6. 12 januari 2017 / 09:42

  Handig artikel Lindsey! Zelf heb ik ook blauwe ogen en ik probeer inderdaad voor neutrale tinten te kiezen. Ik ga ook vaak voor zachtroze!

 7. 12 januari 2017 / 07:18

  Goede tips!