fbpx
42   220
34   73
54   169
35   219
23   229

Carmex Strawberry Lip Balm

Carmex Strawberry Lip Balm

Carmex, wie kent het niet? Het is wat mij betreft wel echt een begrip in beautyland. Vooral heel veel Amerikaanse beautymeiden zweren hier bij. Ik zag de lippenbalsems van Carmex al zo vaak voorbij komen maar nooit eerder probeerde ik er zelf een. Tot ik in Londen in de Primark tegen deze Carmex Strawberry Lip Balm aanliep. Ik nam hem mee en vandaag review ik hem.

Carmex Strawberry Lip Balm

Carmex Strawberry Lip Balm

Oké, laat ik beginnen met de verpakking.. Wat kan ik erover zeggen? Tsja, het is vintage maar ik vind het echt spuuglelijk whaha! Nee, totaal niet mijn ding. Maar ach, wel opvallend en weer eens wat anders.

Carmex heeft neutrale lipbalms, maar met smaken zoals bijvoorbeeld Mint, Cherry of Strawberry. Sowieso bij snoepjes o.i.d. is aardbei mijn favoriet dus ik besloot om bij deze lippenbalsem ook voor aardbei te gaan.

Carmex Strawberry Lip Balm

Hoe fel de voorkant van de verpakking is, zo saai is eigenlijk de achterkant van de verpakking. Het is gewoon grijs karton met daarop tekst die informatie geeft over het product.

Allereerst wat informatie over het merk. Dat het merk bestaat sinds 1930 en dat Carmex is ontwikkeld door Alfred Woelbing. En dat er per minuut 130 Carmex Lippenbalsems worden verkocht, Wow! De lippenbalsem is natuurlijk bedoeld om droge lippen weer een boost te geven en ze binnen no-time weer glad en verzorgd te maken. Ook dat wordt in de tekst verteld. Daarnaast vind je er ook de ingrediëntenlijst.

Carmex Strawberry Lip Balm

Carmex Strawberry Lip Balm

Als je de rode dop van de lippenbalsem afhaalt, komt er een geel, half rond bolletje tevoorschijn met daarin een gaatje. Vanzelfsprekend knijp je in het tubetje en komt hier het product uit. Je kunt hem aanbrengen met je vingers maar ook rechtstreeks vanuit de tube is prima te doen. De lippenbalsem zelf heeft geen kleur maar is gewoon transparant.

Carmex Strawberry Lip Balm

Op deze foto links zie je mijn lippen zonder de lippenbalsem. Of de foto rechts met de Carmex Strawberry Lip Balm. Wat je ziet is dat de lippenbalsem inderdaad geen kleur heeft. Hij is gewoon transparant maar wel vrij glossy. 

Carmex Strawberry Lip Balm

Hmm.. Wat vind ik van de lippenbalsem? De verpakking vind ik vreselijk en ook dat het een tube is bevalt me niet echt. Ik heb hem toch liever in stick vorm. De geur van de Carmex Strawberry Lip Balm is heel erg sterk en ook de smaak is erg zoet. Het lijkt wel op van de grote, roze kauwgumballen van vroeger. Je kunt dit lekker vinden maar persoonlijk vond ik het niet heel erg fijn. Hij tintelt wel lichtjes op de lippen alsof er een soort mint in is verwerkt en dat vind ik weer wel prettig.

De werking daarentegen vind ik echt top. Hij maakt mijn lippen zeker weten zacht en verzorgd ze prima. Daar heb ik dus niets op aan te merken. Wel is het zo dat je niet heel veel met je lippen over elkaar moet gaan want dan is de lippenbalsem snel verdwenen. Een prima lippenbalsem dus maar de volgende keer koop ik gewoon de ‘neutrale stick’ versie in plaats van de ‘strawberry tube’.

Ik kocht mijn Carmex Strawberry Lip Balm voor £2 in de Primark in Londen. Gelukkig is Carmex nu ook in Nederland goed te verkrijgen. De Lip Balm kost €3,50 en is te koop bij The Make-Up Spot.

Wat is jouw favoriete lipverzorging? 

IMG_2672[1]

Volg je mij al op Instagram Bloglovin’?

Delen:

28 Reacties

 1. 29 februari 2016 / 15:54

  Camex heb ik hier ook staan en dat is serieus mijn favo lip product. Het werkt echt zo goed, dat ik er echt bij zweer. Alleen met strawberry kende ik het nog niet.

 2. 27 februari 2016 / 16:42

  Ik had nog nooit van Carmex gehoord haha (nou weet ik ook bijna niks van beauty). Jammer dat hij tegenvalt. IK ben ook niet zo’n fan val meirzoete producten.

 3. 25 februari 2016 / 21:31

  Tja de verpakking ziet er natuurlijk niet geweldig uit haha. Maar zolang de werking maar goed is toch dan maakt de verpakking ook niet meer zoveel uit hihi.

 4. 25 februari 2016 / 19:59

  Wat leuk is deze

 5. 25 februari 2016 / 19:31

  Ik hou niet zo van zoet. Droogs hij je lippen niet uit als de balsem eraf is? Veel lippen balsems doen dat namelijk

 6. 25 februari 2016 / 19:02

  Zie deze vaker voorbij komen, maar tot op heden heb ik het nog niet geprobeerd. Een stick lijkt me ook wel fijner als een tube. Ik ben bang dat dit toch in de buurt komt van lipgloss en daar hou ik niet zo van 🙂 Leuk zo die foto’s met de aardbeien!

 7. 25 februari 2016 / 18:57

  Dat klinkt goed! Ik kende het merk helemaal niet.

 8. 25 februari 2016 / 18:33

  Ik ben ook een grotere fan van stick vormen! Maar fijne review 🙂 X

 9. 25 februari 2016 / 17:07

  Achja, als de werking maar top is haha! Al is het wel fijn om een lipbalsem te hebben in stickvorm inderdaad

 10. 25 februari 2016 / 15:23

  De lipbalms van Carmex doen erg goed hun werk ♥ Jammer dat je hem te zoet vindt xx

 11. 25 februari 2016 / 13:36

  Fijn dat de werking goed is, alleen zal ik hem voor de geur wel laten liggen..

 12. 25 februari 2016 / 12:00

  Wat een fijn review weer! Ik vind de verpakking eerlijk gezegd ook niet echt heel leuk. Jammer dat je hem te zoet vind! Ik hou normaal wel van zoet maar te zoet is ook niet lekker. Gelukkig heeft het wel een fijne werking.

 13. 25 februari 2016 / 11:15

  Fijne review. Ik heb ‘m zelf ook en ik vind hem heel erg fijn, ook de geur stoort me niet echt!

 14. 25 februari 2016 / 09:46

  Heel erg goede en duidelijke review! De verpakking vind ik ook way too much. Wat de smaak betreft: ik ben gek op zoet, maar dat voor een hele tijd op mijn lippen? Dat zou ik denk ik niet echt leuk vinden.

  • 27 februari 2016 / 17:06

   Dankjewel Sanne! De verpakking is inderdaad ook niet helemaal mijn ding en ik vind hem gewoon echt te zoet voor een lippenbalsem. Niet heel fijn al werkt hij wel fijn! X

 15. 25 februari 2016 / 09:39

  Leuk zo’n tubetje! Toch vind ik hem iets te glossy en zou ik denk ik ook liever voor de stick gaan :). Wel fijn dat hij zo goed werkt!

 16. 25 februari 2016 / 09:23

  Ik heb er nog een liggen en die maak ik met plezier op want ze zijn erg fijn. Toch gebruik ik liever wat natuurlijks, daar ga ik daarna op over!

  • 27 februari 2016 / 17:06

   Ja werken inderdaad prima. Ik maak hem zeker op maar zal hem daarna toch niet heel snel nog een keer kopen.

 17. 25 februari 2016 / 09:14

  Oeh een te zoete geur is inderdaad niet fijn. Gelukkig is de werking van de balsem wel goed. Ik vind het glossy effect op je lippen ook erg mooi!

 18. 25 februari 2016 / 09:08

  Gelukkig doet hij zijn werk naar jammer van de verpakking!

 19. 25 februari 2016 / 08:57

  De verpakking is gewoon heel Amerikaans, beetje vintage ofzo. Ik vind het wel oké. Product lijkt me fijn!

 20. 25 februari 2016 / 08:29

  Jammer dat je hem eigenlijk te zoet vind en dat je de verpakking als tube niet prettig vindt. Maar goed, dat de werking wel oké is, is natuurlijk wel een groot pluspunt!

  • 27 februari 2016 / 17:05

   Jaa daar gaat het uiteindelijk toch om hè? De volgende keer koop ik in ieder geval een stick.

 21. 25 februari 2016 / 08:03

  Klinkt best lekker haha! De verpakking vind ik eigenlijk ook wel leuk. Zo lang hij maar goed werkt. Maar ik heb zelf ook liever een stick vorm in plaats van een tube. Wordt altijd zo’n kliederboel.

  • 27 februari 2016 / 17:04

   Haha smaken verschillen dan, hihi! Stickvorm is inderdaad veel fijner, dit is toch niet zo handig.

 22. 25 februari 2016 / 06:47

  Ik ben dol op zoet, maar toch kan ik me niet voorstellen dat ik dit product zou kunnen waarderen op mijn lippen. Haha, ik vind de verpakking ook echt too much! Het lijkt net een tube super glue ofzo!

 23. 25 februari 2016 / 06:33

  Het product zelf lijkt me echt heel fijn. De verpakking is wel een dingetje. Daar mochten de makers wel wat meer aandacht aan besteden.
  Liefs,
  Elles

  • 27 februari 2016 / 17:04

   Jaa hij werkt gelukkig wel! Maar de verpakking is en blijft een dingetje inderdaad whaha!