fbpx
76   152
45   175
30   67
68   137
25   272

Freeman Feeling Beautiful Clay Masks

Freeman Feeling Beautiful Clay Masks

Soms is het toch echt wel even lekker jezelf goed te verwennen. De meesten meiden doen dit denk ik lekker op zondagavond. Ik in ieder geval wel. Pyjama aan en een heerlijke uitgebreide beauty-routine inclusief maskertje. Vandaag review ik de Freeman Feeling Beautiful Clay Masks. Zijn deze geschikt voor een heerlijk avondje relaxen?

Freeman Feeling Beautiful Clay Masks

Freeman Feeling Beautiful Clay Masks

Freeman heeft echt mega veel verschillende maskers. Ik review de ‘Avocado&Oatmeal Clay Mask’ en de ‘Acai Purifying Clay Mask’. De maskers zitten in grote knijptubes en bevatten 150ml. Een knijptube vind ik erg fijn want dit werkt een stuk hygiënischer dan een pot o.i.d. De vormgeving is leuk en ieder masker heeft een eigen kleur en andere naam. Leuk gedaan Freeman!

Freeman Feeling Beautiful Clay Masks

Freeman Feeling Beautiful Clay Masks – Avocado&Oatmeal

Dit masker is gezicht voor de normale tot gecombineerde huid. Hij beloofd vuil en olie uit de poriën te halen en is verreikt met Vitamine E. Dit zorgt ervoor dat de huid gedurende de dag soepel aanvoelt.

Het masker breng ik aan met een platte foundationkwast. Dit vind ik zelf het fijnst en het schoonst werken. Het masker smeert makkelijk en is makkelijk over de huid te verdelen. Na ongeveer 3 à 5 minuten droogt het masker op. Je kunt dan het masker nog even goed laten zitten (zo’n 7 minuten) en het daarna afspoelen met lauw warm water.

Na het afspoelen voelt mijn huid op zich wel zacht aan. Ik heb weinig onzuiverheden dus of het masker deze goed kalmeert kan ik niet testen. Wel vind ik dat mijn huid licht trekkerig aanvoelt en wil ik zo snel mogelijk een crème aanbrengen. Niet echt wat ik van een masker verwacht. In plaats van gevoed voelt het juist droog aan. Jammer!

Ingrediëntenlijst:

Water/Aqua/Eau, Bentonite, Titanium Dioxide, Kaolin, Propylene Glycol, Colloidal Oatmeal, Tocopherol, Persea Gratissima (Avocado) Oil, Disodium EDTA, Sodium Polyacrylate , Magnesium Aluminum Silicate, Methylchloroisothiazolinone, Methylisothiazolinone, Fragrance (Parfum), Yellow 5 (CI 19140), Blue 1 (CI 42090). (Bevat geen parabenen!) 

Kaolien is een kleisoort. Deze staat erom bekend de huid te reinigen en hij neemt overtollig vet en olie op. Gifstoffen trekt hij uit je huid en stimuleert de bloedcirculatie. Bentonite doet hetzelfde al is dit een exfoliant en verwijdert hij de dode huidcellen. 

Freeman Feeling Beautiful Clay Masks

Freeman Feeling Beautiful Clay Masks – Acai Purfiying Clay Mask

Dit masker is geschikt voor alle huidtypes. Hij beschermt de huid tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Door de klei wordt de huid tot diep in de poriën gereinigd. Het masker bevat 8 antioxidanten, namelijk: açai, goji, mango, mangosteen, granaatappel, cranberry, noni en bosbessen. Een heerlijke tropisch maskertje!

Net als de Avocado&Oatmeal Clay Mask breng ik dit masker aan met een platte foundationkwast. Hij brengt net zo soepel aan en laat zich makkelijk verdelen over de huid. Dit masker droogt ook na 3 à 5 minuten op. Daarna laat je nog even zitten en spoel je het af met lauw water.

Na het afspoelen voelt mijn huid heerlijk aan. Lekker zacht en totaal niet trekkering (in tegenstelling tot de Avocado&Oatmeal Clay Mask). Ik ben dan ook een stuk meer fan van dit masker. Echt heerlijk. Ook de geur is trouwens top, lekker tropisch en fruitig.

Ingrediëntenlijst:

Water/Aqua/Eau, Bentonite, Kaolin, Propylene Glycol, Titanium Dioxide, Vaccinium Angustifolium (Blueberry) Fruit Extract, Morinda Citrifolia Fruit Extract, Vaccinium Macrocarpon (Cranberry) Fruit Extract, Garcinia Mangostana Peel/Fruit Extract, Mangifera Indica (Mango) Fruit Extract, Punica Granatum Extract , Euterpe Oleracea Fruit Extract, Lycium Barbarum Fruit Extract, Panthenol, Glycerin, Tocopherol, Magnesium Aluminum Silicate, Disodium EDTA, Sodium Polyacrylate, Methylchloroisothiazolinone, Methylisothiazolinone, Fragrance (Parfum), Butylphenyl Methyl Propional, Linalool, Amyl Cinnamic Aldehyde, Blue 1 (CI 42090), Yellow 5 (CI 19140). (Bevat geen parabenen!) 

Bentonite is ook een kleisoort en doet hetzelfde als Kaolien. Alleen is Bentonite ook een exfoliant en verwijdert hij de dode huidcellen. 

Freeman Feeling Beautiful Clay Masks

IMG_6326

Als je het mij vraagt is vooral de Açai Purifying Mask geschikt voor een relax-zondagavondje relaxen. Nadat je het masker hebt afgespoeld met lauw water voelt je huid heerlijk soepel en verzorgd aan. Ik heb ook het idee dat dit masker meer voor mijn huid doet en zal deze absoluut vaker gaan gebruiken. Van het Avocado&Oatmeal masker ben ik dus niet heel erg fan. Ik zal deze niet snel opnieuw gebruiken.

De Freeman Feeling Beautiful Clay Masks  voor €3,99 zijn te koop bij o.a. De Tuinen en de Kruidvat. 

Verwen jij jezelf weleens met een heerlijk  gezichtsmasker?

Liefs Lindsey

Volg je mij al op Instagram Bloglovin’?

Delen:

4 Reacties

 1. 30 juli 2015 / 20:47

  Ik heb ook twee tubes maskers van dit merk, de rode en de donkergroene! Deze twee varianten lijken mij ook erg fijn! Misschien dat ik de volgende keer een van deze twee meeneem. 🙂

  • lindsey.beljaars
   30 juli 2015 / 21:32

   Aah nice, welke vind jij dan het fijnst? De rode of de donkergroene? Ben ook benieuwd wat je dan van deze gaat vinden! 🙂

 2. 30 juli 2015 / 11:19

  De paarse variant klinkt het fijnst, ga ik zeker eens proberen 🙂
  X

  • lindsey.beljaars
   30 juli 2015 / 21:31

   Dat is inderdaad ook Saraya, voelt een stuk fijner aan! Ben benieuwd wat jij ervan gaat vinden! 🙂 Laat je het me weten?