fbpx

Op reis met een camper

Op reis met een camper

Het staat hoog in onze bucketlist, op reis met een camper. Mijn vriend en ik hebben veel gereisd maar door o.a. corona en natuurlijk mijn zwangerschap heeft het reizen de laatste jaren op een laag pitje gestaan. We zijn wel ieder jaar op vakantie geweest naar Zuid-Frankrijk en ook nog op wintersport geweest. Niets te klagen dus maar we willen absoluut meer van de wereld zien. Natuurlijk met onze zoon Thijs! Het lijkt ons heel leuk om op reis met een camper te gaan. Hoe en wat? Ik vertel je er meer over in dit artikel.

Op vakantie met een camper

Laat ik voorop stellen dat het op dit moment alleen nog puur ideeën zijn. We hebben namelijk al wel vaker gekeken naar een camperreis. Na onze reis door West-Amerika wilden we heel graag naar Canada en dan bij voorkeur met een grote camper. Uiteindelijk is dit er nog niet van gekomen maar is dit idee ook zeker niet van onze bucketlist afgehaald.

Waarom? Omdat het ons gewoon ideaal lijkt om op vakantie te gaan met een camper. Nu we een kleintje hebben denk je toch wat anders over vakanties na. Wij vinden het heel leuk om verschillende plekken te ontdekken in één vakantie. Het fijne van een camper is dat je gewoon alles zelf bij hebt en je jezelf makkelijk kunt verplaatsen zonder je hele hebben en houwe continu in- en uit te pakken.

Dit klinkt ideaal maar is het dat ook? Het wordt tijd om dat te gaan ervaren. Zowel mijn vriend als ik zijn nog nooit met een camper op reis geweest. In eerste instantie is het dan ook de bedoeling om een camper te huren. Puur om een vakantie met een camper te ervaren en te kijken of het in de praktijk inderdaad zo fijn is als dat het in theorie lijkt. Locatie? Dat mag Canada uiteraard zijn maar mij lijkt Scandinavië ook erg tof om te beginnen! En het fijne is dan dat je gewoon vanuit Nederland kunt vertrekken met de camper en je dus niet hoeft te vliegen met al je spullen.

Een eigen camper

Als het bevalt is de droom om uiteindelijk zelf een camper aan te schaffen. Of misschien wel om een camper te bouwen? Het lijkt mij namelijk ook mega tof om een standaard busje helemaal om te toveren tot een gezellige en knusse camper. Oh my, mijn TikTok algoritme staat echt vol met die transformaties van busjes tot campers. Love it! De ene transformatie is nog creatiever dan de andere.

Het begint natuurlijk bij de basis. Je moet zorgen dat je voorzieningen goed zijn. Bij bijvoorbeeld Rotterdam Plastics kun je terecht voor tanks. Muurtanks maar ook watertanks speciaal voor campers en voertuigen. Een absolute musthave in jouw camper want je wilt natuurlijk voldoende voorraad drinkwater hebben en vuil water kunnen opslaan. Daarnaast is het goed om je stroompunten etc. te bepalen en je inrichting qua kasten, bed, gootsteen, fornuis etc. Maar het leuke is, je begint from scratch en kunt het precies maken zoals je wilt. Mijn vriend is een handige Harry dus ik zou hem het ‘bouw’ gedeelte kunnen doen. Laat daarna de styling en aankleding maar aan mij over. Klinkt amazing toch? We dromen nog even door maar hoe leuk zou het zijn om op een gegeven moment te gaan reizen met onze eigen camper? Helemaal zin in!

Ben jij weleens op reis met een camper geweest? Ik ben benieuwd naar jouw ervaringen. 

Pin this image on Pinterest

Volg je mij al op Instagram Bloglovin’? 

Delen:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.