fbpx

Energiebesparing na de zomer

Energiebesparing na de zomer

Het wordt eerder donker en de nachtvorst heeft zijn intrede al gedaan. Jawel, we moeten er nu echt aan geloven. De zomer heeft plaats gemaakt voor de herfst. Het najaar is begonnen en wij hebben inmiddels de kachel in huis al aangestoken. Want kou, ik heb er een hekel aan. Om een prettige temperatuur in huis te creëren stijgen de kosten ook vaak mee van bijvoorbeeld de gasrekening. Hoe zorg je er nou voor dat je dit in toom houdt? In dit artikel geef ik je een aantal tips voor energiebesparing na de zomer. Lees je mee?

Je huis goed isoleren

Isoleren, isoleren, isoleren! That’s the key! Eigenlijk heeft je huis isoleren alleen maar voordelen. Je wilt natuurlijk de warmte binnen houden en de kou vooral buiten. Isoleren kun je op heel veel verschillende manieren doen. Zo kun je bijvoorbeeld je dak van buiten- en van binnenuit isoleren en ook je vloeren kun je isoleren. Maar, vergeet ook je ramen niet!

Dubbel glas

Heb je weleens gecheckt welke ramen je hebt? Dubbel glas is namelijk heel belangrjk om energie te besparen. Wist je dat dubbel glas ook wel thermopane wordt genoemd? De naam kun je heel letterlijk nemen want dubbel glas bestaat echt uit twee glasbladen met hiertussenin een ruimte, oftewel een spouw. Die spouw zorgt, net als in de muren van een huis, voor de isolatie. Heb jij nog niet in ieder raam dubbel glas? Wacht dan niet te lang met dubbel glas bestellen. Je kunt dit bijvoorbeeld doen bij Glas Gigant. Zij hebben een groot assortiment dubbel en triple glas en leveren gratis op locatie. Dat scheelt weer een hoop gesjouw!

Tips om energie te besparen

Maar, dit klinkt misschien tegenstrijdig, vergeet ook niet te ventileren. Je wilt er namelijk voor zorgen dat de lucht in je huis niet te vochtig is. Wist je namelijk dat het langer duurt om vochtige lucht op te warmen dan droge lucht? Een goede luchtcirculatie is dus ook van groot belang. Daarnaast kun je overwegen je kachel 1 graadje lager te zetten. Eerlijk is eerlijk, wat is nou één graadje? Lekker onder een dekentje en you’re good. Het zorgt echter wel voor een besparing. Zeker op lange termijn ga je dit absoluut merken in je eindafrekening. Last but not least, vergeet je verlichting niet. Heb jij overal al energiebesparende led verlichting?

Energiebesparing na de zomer doe je zo! Ik hoop dat je wat hebt aan deze fijne tips! 

Pin this image on Pinterest

Volg je mij al op Instagram Bloglovin’? 

Delen:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.