fbpx

Je huis energiezuiniger maken

Je huis energiezuiniger maken

Je huis energiezuiniger maken, ik denk dat iedereen daar anno 2024 mee bezig is. Duurzaamheid en energiebesparing zijn twee termen die we dagelijks horen. Gelukkig zijn er een aantal relatief eenvoudige aanpassingen die jij kunt doen om je huid energiezuiniger te maken. In dit artikel bespreek ik er drie met je. Lees je mee?

Jouw huis verduurzamen

Isoleren

Stap 1: isoleren! Je kunt van alles isoleren, namelijk je dak, de muren, de vloer en zelfs de kruipruimte. Door goede isolatie voorkom je dat er warmte verloren gaat. Dat zorgt er dus voor dat je minder hoeft te stoken! Nu heb je voor alle soorten isolatie verschillende producten nodig. Zo gebruik je voor de isolatie voor muren ander materiaal dan bijvoorbeeld voor de kruipruimte. Wil je precies weten wat je waar moet aanbrengen? Neem dan eens een kijkje bij www.budgetisolatieshop.nl.

Zuinig apparatuur

Heb je weleens een rondje gedaan door je huis om het verbruik van je apparaten in kaart te brengen? Heb je bijvoorbeeld nog een hele oude vriezer? Het kan echt enorm veel schelen om een nieuwe te kopen die energiezuinig is. Misschien heb je deze investering er wel binnen een paar maanden uit? De moeite waard om uit te zoeken! Vervang daarnaast al je conventionele verlichting voor duurzame ledverlichting. Led verlichting verbruikt weinig energie en gaan erg lang mee waardoor je op lange termijn met led verlichting altijd goedkoper uit bent.

Zonnepanelen

Door het isoleren en het gebruik van zuinige apparatuur hebben we het energieverbruik in huis teruggedrongen. Natuurlijk blijf je altijd energie nodig hebben en dit kun je zelf opwekken door zonnepanelen op je dak te plaatsen. Bekijk hiervoor eerst hoeveel stroom je nodig hebt voor je huishouden. Op basis hiervan kan worden bepaald hoeveel zonnepanelen je nodig hebt. Laat je vervolgens goed adviseren. Is jouw dak geschikt voor zonnepanelen? Kun je voldoende opwekken? Het is het uitzoeken in ieder geval zeker waard!

Je huis energiezuiniger maken doe je zo! 

Pin this image on Pinterest

Volg je mij al op Instagram Bloglovin’? 

Delen: