fbpx

Je haar laten groeien? Met deze tips gaat het een stuk sneller!

Je haar laten groeien? Met deze tips gaat het een stuk sneller!

Heb jij je haar een tijdje terug lekker kort laten knippen, maar heb je daar nu spijt van? Helaas kan het best even duren voordat je geliefde lokken weer zijn aangegroeid. In de tussentijd zijn er wel een paar dingen die je kunt doen om het proces te versnellen. Goede verzorging met shampoo als Kerastase resistance is bijvoorbeeld een goed idee. We vertellen je er in dit artikel alles over.

Hoofdhuidmassage

Voor gezonde lange lokken, is het belangrijk dat je haar voldoende zuurstof kan krijgen. Dit krijg je voor elkaar door je hoofdhuid regelmatig te masseren met je vingers. Dat is niet alleen goed voor je haar, maar je wordt er ook nog eens heerlijk ontspannen van.

Een gezond voedingspatroon

Om de haargroei te stimuleren is het belangrijk dat je er een gezond voedingspatroon op na houdt. Dat betekent dat je eet volgens de schijf van vijf en vooral ook voldoende bouwstoffen binnenkrijgt, zodat je haar de mogelijkheid heeft om te groeien. Hierbij moet je denken aan voldoende gezonde (onverzadigde vetten) en eiwitten uit zo veel mogelijk verschillende bronnen. Let ook op je vitamines, door voldoende groente en fruit te eten en regelmatig in de zon te komen. Ook bestaan er voedingssupplementen, zoals collageen, die de gezondheid van je haar kunnen bevorderen.

De juiste producten

Om je haar zo lang mogelijk gezond te houden, is het belangrijk dat je de juiste haarproducten gebruikt. Deze zijn bij voorkeur vrij van alcohol, siliconen en sulfaten, omdat deze ingrediënten het haar uitdrogen, waardoor het makkelijker kapot gaat. Kies dus voor echte kappersshampoos of voor haarverzorging op natuurlijke basis. Zeker als je krullen hebt is het echt aan te raden te kiezen voor shampoos en stylingproducten die geen siliconen en sulfaten bevatten.

Ga voorzichtig met je haar om

Tot slot is het belangrijk om voorzichtig met je haar om te gaan. Dat betekent dat je niet te lang en te heet moet douchen en echt moet uitkijken met hitte van bijvoorbeeld een föhn, stijltang of krultang, gebruik altijd een heat protectie spray voor je een dergelijk apparaat gebruikt. Droog je haar na het douche niet te ruw af, wikkel het in plaats daarvan in een katoenen T-shirt en laat het zo zitten. De stof van een handdoek kan je haar namelijk ook beschadigen, waardoor het nog langer duurt voor weer de trotse eigenaar bent van een volle bos haar.

Je haar laten groeien? Met deze tips gaat het een stuk sneller!

Pin this image on Pinterest

Volg je mij al op Instagram Bloglovin’? 

Delen: