fbpx
42   220
34   73
54   169
35   219
23   229

Workation in Zuid-Tirol

Workation in Zuid-Tirol

Eind oktober ben ik op workation in Zuid-Tirol geweest. In dit artikel neem ik je mee in mijn ervaringen en geef ik antwoord op een aantal vragen. Want, wat is een workation? Hoe heb ik een workation ervaren? Zou ik nog een keer op workation gaan? Off we go! 

Wat is een workation? 

De naam ‘workation’ is een combinatie van work en vacation, oftewel een combinatie van werk en vakantie. Bij een workation boek je dus een vakantieadres waar ook goed gewerkt kan worden. Werk en vakantie zijn natuurlijk tegenpolen van elkaar en voor sommige mensen is een combinatie echt ondenkbaar. Echter wint de workation op dit moment enorm aan populariteit. Er zijn namelijk heel veel ondernemers en werknemers die er onwijs de voordelen van inzien. Als je zoekt op workation ervaringen dan lees je dat men zich veel productiever voelt. Er wordt bijvoorbeeld gezegd dat je in een korte tijd veel werk kunt verzetten waardoor je vrije tijd over houdt om de omgeving te verkennen. Hoe goed klinkt dat? Mijn interesse werd meteen gewekt!

Mijn workation in Zuid-Tirol was mijn eerste ervaring met deze combinatie van werken en vakantie. Ik was er dus al een tijdje nieuwsgierig naar en voelde mij enorm vereerd toen ik een uitnodiging kreeg van Check-in PR om een workation zelf te ervaren in Zuid-Tirol, oftewel Noord-Italië. Eind oktober was het zover, ik stapte op Schiphol in het vliegtuig en stapte, na iets meer dan een uur, uit in Innsbruck – Oostenrijk. Vanuit Oostenrijk reden we, via de Brennerpas, naar Noord-Italië, oftewel Zuid-Tirol.

Coliving and workation retreat

In Zuid-Tirol verbleven we bij franz&mathilde in Tisens. Dit is een coliving and workation retreat, midden in de Italiaanse Alpen. Bij binnenkomst werden we hartelijk ontvangen door Sarah en Philipp, de eigenaren. Het viel mij al meteen op dat deze plek echt fantastisch is ingericht. Zoals jullie weten ben ik dol op lichte kleuren en deze plek is voornamelijk wit, gecombineerd met beige rotan details en groen van planten. Rust, netjes, clean, hip, ja een fijne vibe!

Tijdens onze rondleiding ontdekken we dat Franz&mathilde een gezamenlijke ruimte heeft met een fijne lounge hoek, diverse tafeltjes en een mooi terras met een fenomenaal uitzicht. Naast deze ruimte hebben zij ook nog diverse werkruimtes met supersnel internet, gratis koffie en thee, sta-bureaus en bureaustoelen etc. Wat blijkt? Het is de eerste pay what you want coworking space in Europa. Oftewel, jij beslist zelf wat je deze coworkspace waard vindt. Heel tof! Je kunt dus bij ze overnachten en gebruik maken van deze coworking space of alleen gebruik maken van de werkplekken.

Na de rondleiding krijg ik de sleutel van mijn kamer. Oh my, die is ook weer zo prachtig ingericht. Wederom lekker licht en wit met veel beige, rotan en een prachtige plant. Mijn kamer heeft een eigen balkon met hetzelfde fenomale uitzicht als de gezamenlijke ruimte. Verder is de kamer echt van alle gemakken voorzien. Een eigen badkamer, een heerlijk groot bed met twee nachtkasjes, een fauteuil om in te relaxen, een kast voor je kleding, een schoenenrek, kledinghaken voor je jas, een bureau met een stoel om aan te werken. Echt overal is aan gedacht! Fijn ook dat je een bureau in je eigen kamer hebt. Mocht je dan toch liever even alleen werken i.p.v. in een coworkingspace dan kun je je dus heel fijn terugtrekken op je eigen kamer. Ik vergeet bijna nog even het fantastische ontbijt te vermelden en de heerlijke koffies die Philipp maakt. Aanrader!!

Tisens in Zuid-Tirol 

Het dorp Tisens is omringd door appelvelden, bossen en bergen. Ik verbleef hier in Oktober, oftewel in de herfst. De natuur was dan ook al prachtig gekleurd in de herfsttinten en gelukkig liet de zon zich veel zien. Genieten? 100%!

In totaal ben ik drie dagen/twee nachten verbleven bij franz&mathilde. Het dorpje Tisens ligt vlakbij de steden Merano/Meran en Bolzano/Bozen. Een uitstapje maken naar deze steden is absoluut een aanrader. In dit artikel leg ik vooral de nadruk op de workation ervaring. Op mijn blog zal ik binnenkort nog een artikel delen waarin ik de tips / hotspots / highlights deel van Zuid-Tirol. Ben je hier benieuwd naar? Stay tuned!

Workation: mijn ervaring

Als ondernemer en content creator is een workation echt een uitkomst. Ik heb het als onwijs positief ervaren en ben stiekem mijn tweede workation al aan het plannen. Het is heerlijk om even op een totaal andere plek te werken. Het werkt enorm inspirerend en je wordt er inderdaad productiever van. Even een ochtendje knallen achter de laptop om vervolgens bijvoorbeeld in de middag een heerlijke wandeling in de bergen te maken. Even serieus, dat is toch perfect? Als content creator is mijn fotografie ook erg belangrijk. De combinatie was voor mij ideaal aangezien ik eenmaal buiten de mogelijkheid had om te shooten voor mijn instagramaccount. Echt een win-win situatie!

Ik raad overigens franz&mathilde ook echt aan. Het is een rustige en ontspannen plek voor digitale nomaden, thuiswerkers en iedereen die op zoek is naar een mogelijkheid om werk en vakantie te combineren. De eigenaren zijn ontzettend hartelijk, de accomodatie is prachtig ingericht, het uitzicht is fenomenaal, alle faciliteiten zijn er en de locatie zelf, Tisens, is ook gewoon erg leuk en mooi. Ben jij nog op zoek naar een mooie plek voor een workation? Dan kan ik je een workation in Zuid-Tirol absoluut aanraden.

Ben jij weleens op workation geweest?

Volg je mij al op Instagram Bloglovin?

Ik wil Check-in PR onwijs bedanken voor deze toffe workation!

Delen: