fbpx
105   198
150   299
118   226
130   294
123   343

Genieten van een goede nachtrust

In de snelle wereld waarin we nu leven zijn er genoeg mensen met slaapproblemen. De oorzaak kan overal liggen zoals een slecht bed, social media of gewoon stress. Een aantal factoren die ervoor zorgen dat je s’nachts moeilijker in slaap komt. Genieten van een goede nachtrust is belangrijk maar wanneer schaapjes tellen niet meer helpt, kan het toch ontzettend vervelend worden.

Genieten van een goede nachtrust

Misschien ben ik het minst geschikte persoon om dit artikel te schrijven. Genieten van een goede nachtrust is voor mij namelijk geen enkel probleem. Ik slaap overal, lig binnen no time knockie en wordt alleen wakker van mijn eigen wekker. Toch is dit absoluut niet vanzelfsprekend en zijn er genoeg mensen die echt last hebben van slecht slapen.

Piekeren is de grootste struggle. We leven in een super snelle samenleving waardoor veel mensen piekeren over wat er op die dag is gebeurd of over een paar dagen staat te gebeuren. Dit zorgt ervoor dat je s’nachts heel moeilijk in slaap komt. Gevolgen zijn dat je je de volgende dag lichamelijk niet fit voelt en mentaal je hoofd niet hebt kunnen legen. De volgende dag kun je je wellicht wat minder goed concentreren en ben je wat sneller geïrriteerd. Dit is uiteraard een neerwaartse spiraal en door vele nachten achter elkaar slecht te slapen kunnen mensen zelfs een gevoel van depressie ervaren.

Mijn vriend en ik wonen nu langer als een jaar samen. Alles kochten wij opnieuw en zo ook een bed. Je hebt ontzettend veel verschillende beddenzaken met diverse merken zoals bijvoorbeeld Auping. Misschien vonden wij het kopen van een bed wel het lastigste van allemaal. Want hoe koop je in de winkel een bed wat je nauwelijks kunt testen en waar je misschien wel 10 of 20 jaar op moet gaan liggen?

Laat je adviseren door een beddenspecialist

Eerlijk gezegd denk ik dat dit een gok blijft omdat het kiezen van een bed zo persoonlijk is. Die 5 minuten dat je op het bed ligt in de winkel is eigenlijk alles bepalend. Gelukkig zijn er genoeg zaken die ècht gespecialiseerd zijn op het gebied van bedden, boxsprings en matrassen. Mijn tip is dan ook om je goed te laten adviseren door een beddenspecialist. Er zijn er zelfs genoeg waar je tegenwoordig gebruik kunt maken van proef slapen. Dat is natuurlijk wel een idee als je op het punt staat om een dure boxspring aan te schaffen.

Onze Auping boxspring is in ieder geval iedere cent waard geweest. Het is echt een fantastisch bed en zowel voor mij als mijn vriend echt perfect. Wij slapen er allebei heerlijk op en kunnen iedere nacht genieten van een goede nachtrust. Hoe fijn is dat?

Ben jij tevreden over het bed waar jij op slaapt?

IMG_2672[1]

Volg je mij al op Instagram Bloglovin’?

Dit artikel is een samenwerking.

11 Reacties

 1. 24 juni 2018 / 14:08

  Een goed bed/matras is echt heel belangrijk, dat bepaald echt hoe je je de rest van de dag voelt ๐Ÿ˜€

 2. 24 juni 2018 / 14:08

  Eerste snapte ik nooit zo goed waar mensen zich druk om maakten qua matras: het lag toch lekker of niet? Sinds wij nieuwe matrassen hebben weet ik nu echt zeker (en raad ik iedereen aan!) om je goed te laten inlichten. Men, wat lig ik heerlijk en slaap ik goed tegenwoordig. Mijn hele lijf komt tot rust. ๐Ÿ™‚

 3. 24 juni 2018 / 09:36

  Slapen is enorm belangrijk! Wij zijn nodig toe aan een nieuw matras, maar vind het zo moeilijk om een goede te vinden die geschikt is voor mijn rug. Toch maar eens in verdiepen binnenkort.

 4. 23 juni 2018 / 12:17

  Piekeren en gedachten die maar rondgaan is heel naar ’s nachts. Maar ook de digitale wereld speelt hierin mee. Soms kan ik gewoon wakker worden omdat ik benieuwd ben of er nog berichtjes zijn binnengekomen.

 5. 23 juni 2018 / 07:59

  Ja best wel. We waren door ons oud bed gezakt, en nu hebben we een mooie van Ikea.

 6. 22 juni 2018 / 21:30

  Ik ben best wel een slaapkop, hoef mijn hoofd maar op een kussen te leggen en lig al in te snurken ๐Ÿ™‚

 7. 22 juni 2018 / 18:15

  Wij hebben ons ook bij de laatste aankoop goed laten adviseren, Zo heeft mijn man een veel steviger matras dan ik. En een traagschuim-topmatras. Zo zalig.

 8. Juliette - Strongbody.nl
  22 juni 2018 / 14:49

  Ik ben ook een Auping slaper en ben gek op mijn bed! Maak niet uit hoe lang ik slaap ik word altijd uitgerust wakker! Een goed bed is echt zijn geld waard.

 9. 22 juni 2018 / 12:33

  Goed slapen is zo belangrijk en een goed bed, even zo zeer. Je goed laten informeren is zeker iets om te doen.