fbpx
63   113
249   401
137   252
153   321
121   244

Lancôme – La Vie Est Belle

phonto

La Vie Est Belle, een van de meest bekende geuren die heel veel meiden hebben. Ik heb hem zelf nooit eerder gehad. Niet dat ik de geur niet lekker vond, maar meer het idee dat ‘iedereen’ hem al had trok mij nooit zo. Ik ging dan liever voor een nieuwe, wat onbekendere geur. Maar elke keer als ik hem dan rook, dacht ik: ‘Ja, hij is toch wel echt lekker’.

IMG_3108

5 april was ik jarig en ik heb hier een fotoverslag van geüpload op mijn blog. Hier liet ik ook mijn cadeau’s zien, en van mijn broer en zijn vriendin kreeg ik een heel mooi pakket van Douglas. Hier zat Lancôme – La Vie Est Belle in. Daar was ik stiekem toch wel heel erg blij mee! Deze parfum voeg ik met alle liefde en plezier toe aan mijn parfumstash.

La Vie Est Belle werd in 2012 al gelanceerd. Het parfum werd ontwikkeld door drie toonaangevende Franse Parfumeurs en gemaakt om vrouwen op te roepen te genieten van het leven. Vandaar ook de naam: ‘La Vie Est Belle’, wat ‘het leven is mooi’ betekent.

IMG_3095

De flacon vind ik echt prachtig. Het straalt meteen luxe en vrouwelijkheid uit. Het soort ‘sjaaltje’ om de hals vind ik het echt een Franse touch geven. Lancôme beschrijft het zelf als een kristallen glimlach. Dit vind ik wel vergezocht, maar dat maakt de fles gelukkig niet minder mooi. Hij is van dik glas gemaakt en voelt erg stevig aan. Mooi voor op de salontafel.

Dan op naar de geur. Want hoe mooi het flesje ook is, het draait uiteindelijk toch echt om de geur. Geuren omschrijven vind ik zelf erg lastig, maar we gaan een poging wagen. Waar ik Lancôme Tresor erg zoet vind, vind ik Lancôme La Vie Est Belle meer naar de frisse kant neigen. Wel nog steeds zoet, maar niet super zoet. Ik zou hem eerder omschrijven als vrouwelijk, fris en fruitig.

De Topnoten: Zwarte bes en Peer

De Hartnoten: Iris, Jasmijn en Oranjebloesem

De Basisnoten:  Tonkaboon, Vanille Praliné en Patchoulli

Dit is eigenlijk precies wat ik in een parfum zoek. Ik vind het heerlijk als het lekker fris is, maar ik vind ook dat een parfum een soort ‘vrouwelijkheid’ in zich moet hebben. Ik denk dat Lancôme het hier met de basisnoten bij het juiste eind heeft. Deze noten zorgen ervoor dat de parfum iets zwaarder wordt, zonder dat het zijn frisheid verliest. Dat vind ik het grootste pluspunt van deze parfum.

IMG_3096

Deze parfum is de Eau de Parfum-variant. Eau de Parfums staan erom bekend dat ze langer blijven zitten dan de Eau de Toilette-variant. Nu heb ik zelf de Eau de Toilette niet, dus ik kan dit niet helemaal testen. Wat ik wel weet is dat de Eau de Parfum ontzettend goed blijft zitten. Als ik de hele dag op kantoor heb gezeten, ruik ik hem alsnog zitten. Twee keer sprayen is dan ook meer dan voldoende.Dit zorgt ervoor dat de parfum zuinig is in gebruik. Daarnaast is het ook niet zo dat je hem midden op de dag nogmaals moet opsprayen omdat de geur al is vervlogen. Hier zal je met ‘La Vie Est Belle’ echt geen last van hebben!

IMG_3210

Ik ben echt ontzettend blij met deze geur. Nu dat het lente is komt het ook gelijk perfect uit. In de winter ben ik namelijk snel geneigd toch de wat zwaardere geuren te pakken, terwijl ik in de lente het liefst juist de heerlijke frisse geuren pak. Mijn absolute favoriet voor de lente was altijd Marc Jacobs Daisy Oh So Fresh, maar ik denk dat deze voortaan de eerste plek moet delen met Lancôme La Vie Est Belle.

Lancôme – La Vie Est Belle is onder andere te koop bij de Douglas. Flacon in de review is 75ml.

 • Lancome La Vie Est Belle Eau de Parfum 30ml. €  64,-
 • Lancome La Vie Est Belle Eau de Parfum 50ml. €  92,-
 • Lancome La Vie Est Belle Eau de Parfum 75ml. €117,-

Wat is jouw favoriete parfum in de lente? 

Liefs Lindsey

Volg je mij al op Instagram Bloglovin’?

4 Reacties

 1. 13 april 2015 / 16:49

  Hele leuke post! Mooie foto’s en leuk geschreven 🙂

 2. 13 april 2015 / 15:39

  Hij is wel prijzig.. Maar het flacon alleen al ziet er super mooi uit!

 3. 13 april 2015 / 10:19

  Ik blijf het een heerlijk geurtje vinden, al draag ik hem eigenlijk zelf nooit, zonde eigenlijk… Fijne review heb je geschreven! xoxo